Over Ons

Sylvie tittel J Lav38pi Y Sg unsplash

Vertrouwen op professionaliteit in moeilijke tijden

Wanneer je afscheid moet nemen van een dierbare heb je nood aan een betrouwbare uitvaartzorg die je helpt in de eerste periode na het verlies. Wij staan je bij en helpen bij alles wat dient te gebeuren. Oprechte toewijding op een vakkundige manier, zodat het verlichten van de zorg centraal komt te staan, met als einddoel een gepaste herdenking: daar wordt elke dag naar gestreefd.

SCHILLEBEECKX rouwcentrum 2019 107 bew

Op een eigen manier afscheid nemen

We willen een warme uitstraling creëren. Niet de koele, strakke sfeer met weinig empathie die je nog steeds vaak ziet. Onze intentie is om het anders te doen door zo persoonlijk mogelijk te zijn in onze benadering en ons empathisch te tonen. We nemen zoveel mogelijk praktische zorgen uit handen: het overbrengen van de overledene, de eerste administratie, het opstel­len van de afscheidsplechtigheid, de keuze van een kist of urne, de opstelling van rouwkaartjes en de bestelling van bloemen, de koffietafel, de zerk, de rouwjuwelen, ...

We helpen je bij je beslissing en bieden heel wat keuze in verschillende stijlen en prijsklassen. Er komt plots enorm veel op je af op deze moeilijke momenten. Wij staan de familie daarom met de grootst mogelijke toewijding bij. Zo kan je in alle rust en vrijheid op een eigen manier afscheid nemen."

SCHILLEBEECKX rouwcentrum 2019 54 bew

Zorgvuldigheid

Het is die zorgvuldigheid en persoonlijke aanpak die je ook terugvindt in onze vier vestigingen.

Met de sfeervolle inrichting en huiselijke sfeer proberen we het afscheid te verzachten, het is steeds mogelijk de familie persoonlijk te condoleren zonder de overledene een laatste groet te brengen.

Iedere vestiging heeft zijn eigenheid, de ruimste vestiging in Oud-Turnhout biedt verschillende rouwkamers met bijhorende individuele familiekamers van diverse grootte. Allemaal zijn ze zacht, warm en aangenaam ingericht, sommige met een open haard. Alle familiekamers zijn voorzien van de nieuwste technologische ondersteuning, waarbij het mogelijk is eigen muziek af te spelen en beelden te tonen. Ook is het mogelijk om intieme diensten tot veertig genodigden te laten plaatsvinden. Iedereen, ongeacht de woonplaats, leeftijd, overtuiging of levensverhaal kan hier terecht om hun uitvaarten te laten begeleiden. Parkeergelegenheid is er in directe nabijheid op onze eigen parking aan De Aa.

Ook in onze rouwcentra van Ravels, Retie en Arendonk hebben we de zachte en warme inrichting doorgetrokken met aparte rouwkamers en familiekamers met aangepaste serene muziek op de achtergrond. Heeft u graag uw eigen muziek, dan is dat ook steeds mogelijk.

Schillebeeckx Fille Roelants 100 OK VOOR JAN

Betrouwbaar team

Jan is reeds 30 jaar actief in de sector. Bo­vendien komt hij uit een familie die al ruim 50 jaar uitvaarten verzorgt. Maar Jan heeft ook een betrouwbaar team rond zich verzameld met mensen die het vak kennen en die net als hij oog voor detail hebben.

Het hele team tracht dan ook met oprechte empathie de naaste familie door­heen deze periode te loodsen. We zien erop toe dat het respect en de zorg voor de overledene op elk moment bewaard blijft. Dat is van essentieel belang. Daarvoor worden er zorgzame en gespecialiseerde medewerkers ingeschakeld die elk hun bij­zondere bekwaamheid ontplooid hebben: het lichaam met het grootste zorg kleden en het in een herkenbare natuurlijke houding leggen. Ze verzorgen de maquillage en het opbaren zodat dit beeld een geruststellende herinnering blijft ... Hier komt de zorgvuldigheid en de punctualiteit opnieuw terug die ons kenmerkt.

Wie is wie?