Diensten & Advies

Grass

Voorgangers

Naast de pastoors, diakens en lekenvoorgangers in de kerk, doen we bij niet-kerkelijke uitvaarten beroep op voorgangers die in hun overtuiging aansluiten bij uw persoonlijk gedachtengoed en die samen met u en uw familie de afscheidsplechtigheid vorm en inhoud gegeven zodat het een eervol, persoonlijk en uniek afscheid kan zijn.

Tevens bestaat de mogelijkheid om in specifieke situaties voorafgaand aan het overlijden met de voorganger al een oriënterend gesprek te hebben.

Aula De Aa in Oud-Turnhout

Aula De Aa is gelegen in het rouwcentrum van Uitvaartzorg Jan Schillebeeckx in Oud-Turnhout en biedt u als familie de gelegenheid om in een klein gezelschap op een intieme manier afscheid te nemen van uw dierbare overledene. Aula De Aa is een geborgen warme plek waar u met uw familie rond wie u verloor in alle sereniteit en beslotenheid een laatste moment kan samen zijn. De aula heeft een capaciteit van maximaal 35 zitplaatsen.

Het verloop van de uitvaart, van welke geloofsovertuigingen dan ook, is geheel naar uw wens in te vullen. Wij ondersteunen u daarbij en bieden u de nodige faciliteiten om een gepersonaliseerd afscheid mogelijk te maken met foto’s, muziek, video’s, bloemen, sprekers. We willen ons maximaal afstemmen op uw wensen. Mocht u besluiten om de afscheidsplechtigheid breder te delen, dan kunnen wij een livestream voorzien. Indien u dat zou wensen kan er ook een opname van de dienst gemaakt worden.

Om het afscheidsmoment tot een mooi samenhangend geheel te maken, stellen wij u voorgangers voor die u met veel empathie zullen bijstaan. Een voorganger zal met u samenzitten en met diep inlevingsvermogen luisteren naar uw verhaal, uw voorkeuren en verwachtingen om zo uw geliefde tijdens de afscheidsplechtigheid de waardering en eer te geven die hem toekomt. Maar u kan als familie ook zelf alles in handen nemen en zelf de uitvaart geheel samenstellen. Er is na de dienst nog gelegenheid om na te praten, om iets te eten of te drinken. We bespreken graag met u de mogelijkheden.

Samen met u zorgen wij voor een waardig en mooi afscheid van uw dierbare in aula De Aa.